Zodpovědná osoba:
používané prostředky: detergentní a desinfekční, vhodné pro potravinářské provozy
uložení úklidových pomůcek: oddělené uložení pomůcek pro hrubý úklid a pro sanitaci ploch, přicházejících do styku s potravinami. K dispozici úklidová komora.
četnost a rozsah sanitace:
• průběžně průběžná očista pracovních ploch po ukončení každé jednotlivé činnosti, postupné odmývání použitého nádobí a pracovních pomůcek
• denně po skončení provozu úklid všech pracovních ploch, důkladné mytí použitého nádobí, přepravních nádob, náčiní a pracovních pomůcek, technologického vybavení, mytí podlah ve všech prostorách, mytí a desinfekce odpadních nádob
• týdně důkladná očista kuchyňského vybavení za použití desinfekce, očista chladících zařízení, vč. odmrazení, očista omyvatelných stěn, úklid a desinfekce WC personálu
• měsíčně očista polic na uložení potravin, očista dveří a klik, parapetů, mrazícího zařízení, vč. odmrazení a desinfekce, očista digestoře
• pololetně očista topných těles, svítidel, mytí oken,…